Publikācijas par centru - Atslābinies - un gūsti baudu
Latviski По русски English
Apmācības skolā
Par skolu
Atsauksmes
Bibliotēka
Kontakti


Cik Jums ir gadu?
Mazāk par 14
14-17
18-21
22-28
29-39
40-55
virs 55
 
(Nobalsot varat vienreiz dienā)
balsošanas rezultāti »


 
 


 

.
„SM segodnja”. 30.11.1995.

"Atslābinies - un gūsti baudu."


Ja jūs domājat, ka protat atpūsties, jūs dziļi maldāties. Par to mani pārliecināja Andrejs Bašuns un Jurijs Haevs. Šie jaunie cilvēki vada unikālas dziļās relaksācijas metodes (DzRM) nodarbības Cilvēka garīgās pilnveidošanās centrā Rīgā.

Vispār jau daba mūs ir apveltījusi ar lielisku mehānismu nervu sistēmas atbrīvošanai no noguruma. Tas ir miegs, smiekli, asaras, sekss, fizisks darbs vai sports, dziedāšana un, vispār, jebkura darbības veida maiņa. Bet mūsdienu cilvēks ir tik ļoti attālinājies no dabas, ka ar dabiskajiem „trankvilizatoriem” nepietiek. Un tad viņš ķeras pie mākslīgajiem - tabletēm, alkohola, apmeklē ekstrasensus un tml. Bet pilnībā atbrīvoties no stresiem viņam vienalga neizdodas. Mūsu nervu sistēmas dziļākie līmeņi pamazām „piesārņojas”. Kad pēcstresa pārpalikumu masas lielums kļūst kritisks, sākas fizioloģiski un psihiski traucējumi.

- Mēs pastāvīgi mēģinām kaut ko paņemt no dzīves par katru cenu: veiksmi, veselību, naudu,

– paskaidro mani sarunas biedri. – It kā dzītos pakaļ vilcienam. Bet dzīve vienalga ir gudrāka par mums. Tā vedina saprast, ka, lai kaut ko sasniegtu, varbūt vajag vienkārši apstāties, padomāt: ko es daru, priekš kam? Bieži mūs aptur ar slimību – tas ir kā sarkanais luksofora signāls: stop! Tur nedrīkst! Bet, ja jūs mācēsiet ar dzīvi izveidot dialogu, darbosieties saskaņā ar viņu, jūs visu no tās saņemsiet. Piekrītiet, ņemt un saņemt – tas nav viens un tas pats.

Savu kursu Andrejs un Jurijs sauc par personības izaugsmes treniņu. Tā ir kompleksa metodika nervu sistēmas un visa organisma attīrīšanai, kas sevī ietver elpošanas vingrinājumus, smieklu terapijas un masāžas elementus, vingrojumus mugurkaulam. Kaut kas ir pārņemts no Tibetas meditācijas prakses un citām austrumu sistēmām. Daudzu gadu desmitu laikā DzRM elementi tika saskaņoti ar eiropiešu dzīves uztveres īpatnībām. Apgūt šos paņēmienus pēc grāmatām vai instrukcijām nav iespējams.

- Jūs taču nesāksiet mācīties peldēt pēc pašmācības rokasgrāmatas? Tāpat arī DzRM iemaņas var apgūt tikai ar trenera palīdzību. Kas ir īpaši svarīgi: pēc sākuma kursa cilvēkam paveras jaunas perspektīvas pašizaugsmes ceļā. Kursa laikā ieslēdzas organisma pašregulācijas mehānismi, un daudzi procesi un rezultāti kļūst sasniedzami dabīgā ceļā.

Piemēram, jūs ar prātu saprotat, ka jums ir nepieciešams atteikties no gaļas. Jūs mēģināt pakļaut gremošanas procesu apziņas kontrolei. Bet tā ir varmācība pret sevi. Nav iespējams kļūt par veģetārieti, ja tā nav jūsu organisma iekšējā prasība. Vai arī, jūs ņemat cigareti, lasāt uz paciņas „Veselības ministrija brīdina...”. Ar prātu jūs lieliski saprotat, ka nodarāt sev ļaunu. Bet atmetat tikai tad, kad ārsts izdara jums spriedumu: „Puis’, vai nu atmet, vai gatavojies uz to sauli!” Un arī šajā gadījumā jūsu atteikšanās no kaitīgā ieraduma būs varmācību pret sevi – bailes piespiež, sāpes, ciešanas.

Veselīgam dzīvesveidam vajadzētu būt absolūti dabiskai cilvēka dzīves sastāvdaļai. Tāpat, kā, piemēram, iešana. Mēs taču nedomājam, kuru kāju paceļam, kur to noliekam. Mūsu kursos mēs palīdzam cilvēkiem gūt šo iekšējo stabilitāti. Kad cilvēks būs ieelpojis svaigu gaisu, viņam vairs negribēsies dzīvot izgāztuvē.

Nodarbības sākas ar nervu sistēmas „dziļo attīrīšanu”. Dažādiem cilvēkiem tā notiek ar asarām, smiekliem vai aizkaitinājumu. Turklāt nākošajā nodarbībā reakcija var būt pilnīgi pretēja – tas, kas sākumā neapturami smējās, sāk liet asaras. No tā nav jābaidās, tā ir pilnīgi normāla parādība. Toties pēc tam, organisms pats sāk noskaņoties, katrs orgāns saņem pašattīrīšanās un pašregulācijas impulsu.

Mugurkauls – īpaši svarīgs orgāns. Tā ir dzīves enerģētiskā līnija visplašākajā nozīmē. Mugurkauls ir saistīts ar visiem orgāniem, kā koka stumbrs ar zariem. Nav nozīmes labot tikai stāju. Tas nozīmētu mēģināt novērst sekas. Koks var būt taisns, bet sauss. Var to laistīt cik uziet, bet, ja stumbrs ir sauss, zari vienalga nesazaļos. Un otrādi, līka ābele var bagātīgi nest augļus. Izmaiņas mugurkaulā – tā ir organisma aizsarg reakcija uz kaitīgiem faktoriem. Enerģētiskajai dzīves līnijai nav jābūt taisnai, bet gan dzīves enerģijas plūsmas, ko Austrumos sauc par prānu, maksimāli caurlaidīgai. Ja tai būs nodrošināta brīva caurplūde, daba pati parūpēsies, pa kādiem kanāliem un kur šo enerģiju novadīt problēmas novēršanai.

Nākošais etaps – prāta un psihes attīrīšana. Ja eiropieši plaši praktizē dažādas vārdiskās iedvesmas un pašiedvesmas formas, tad Austrumos ir principiāli cita pieeja. „Nomierināt uzbudinātu prātu ar domu – tas ir tas pats, kas lēkšot uz trakojoša tīģera,” – vēsta austrumnieku sakāmvārds. Pārliecināt sevi ar domām: es esmu mierīgs – bezcerīgs mēģinājums apmānīt dzīvi. Eksistē noteiktas praktiskās metodes, kuras daudz efektīgāk novērš nepatīkamo domu fonu, ar kuru pastāvīgi ir piesārņots mūsu prāts. Meditatīvo tehniku bāzes elementi arī tiek izmantoti DzRM.

Katram šīs metodes vingrinājumam ir sava dziļa nozīme, tos izpilda noteiktā secībā. Bet rezultāts – cilvēka dzīves uztveres harmonizācija. Un sekas – atbrīvošanās no slimībām. Andrejs Bašuns un Jurijs Hajevs nekādā gadījumā sevi neuzskata par ārstiem vai dziedniekiem, bet savu metodi – par panaceju no visām kaitēm. Viņi vienkārši piedāvā cilvēkiem jaunu dzīves stilu, kurā slimībām nav vietas.

 
 

Arī Jogi Smejas

Vēlies būt laimīgs? Esi laimīgs!

Aiz Klusuma Robežas

Nepārvērtiet dzīvi par cīņu ar sienu!

Pieci vakari, kuri pārvērtīs dzīvi

Kā kļūt laimīgam

Laime dzīvot

Dodiet iespēju savam ķermenim un dvēselei

Intervija radio "Doma laukums"

Kurš zina - tas atpūšas.

Mainies

Ja veiksme jums nesmaida


Atpakaļ · Nākošā · Iepriekšējā
   
  

Top.LV

 

 

 
Copyright © 2002-2024 Международный центр Путь человека.
Copyright © 2024 K.K.Kukurs