Centra raksti - WWW.HUMAN.LV - Spēcīga organisma attīrīšanās dziļas relaksācijas laikā
Latviski По русски English
Apmācības skolā
Par skolu
Atsauksmes
Bibliotēka
Kontakti


Cik Jums ir gadu?
Mazāk par 14
14-17
18-21
22-28
29-39
40-55
virs 55
 
(Nobalsot varat vienreiz dienā)
balsošanas rezultāti »


 
 


 

.

"Spēcīga organisma attīrīšanās dziļas relaksācijas laikā."

Mūsdienu dzīves temps, stress, nepareiza pārtika un citi ikdienas faktori ļoti piesārņo mūsu organismu. Ķermenī uzkrājas sāļi, toksīni un citas indes. Nespējot atbrīvoties no stresa sekām, nervu sistēma un psihe novājinās un kļūst nestabilas. Prāts piesārņojas ar negatīvām domām un emocijām. Tas viss kopumā izjauc normālas organisma funkcijas, radot slimības, nogurumu, neveiksmes un citas problēmas, vienkārši sakot – traucē dzīvot.

Parasti organisma attīrīšanās un atjaunošanās notiek tikai miega laikā. Miegā organisma iekšējā daba sāk automātiski attīrīt visu organismu no ikdienas stresa negatīvajām sekām. Tomēr bieži vien stress vai nelielu stresu kopsumma atstāj tik spēcīgu negatīvu iespaidu uz nervu sistēmu, psihi, prātu, ka parastais miegs nespēj likvidēt šādas iedarbības sekas. Miegs atbrīvo tikai no virspusēja stresa un dienas noguruma.

Kā lai atbrīvojas no dziļām stresa sekām?

Dziļās relaksācijas praktiskās nodarbības, kuras piedāvā “Cilvēka garīgās pilnveidošanās centrs”, sniedz tādu iekšējā miera un klusuma stāvokli, kas atpūtas ziņā pārsniedz parasto miegu. Apgūstot dziļa iekšēja miera un klusuma stāvokli, cilvēks nonāk harmonijā ar organisma pašregulācijas sistēmu, aktivizējot dabiskās attīrīšanās un atjaunošanās funkcijas. Tas ļauj dziļi attīrīt visu organismu: fizisko ķermeni, nervu sistēmu, psihi un prātu. Dziļa organisma attīrīšanās ir ļoti specifisks, vairumam cilvēku nepazīstams darbs, kurš prasa pacietību, mērķtiecību un izpratni. Tāpēc nodarbību dalībniekiem ir jābūt gataviem pārvarēt iespējamās grūtības, kas saistītas ar spēcīgu organisma attīrīšanos.

Dziļās relaksācijas kursa praktiskās nodarbības ietver daudzus efektīvus elementus, kuri sagatavo organismu attīrīšanās procesam, vienlaicīgi samazinot visas iespējamās nepatīkamās blakusparādības, kas saistītas ar attīrīšanos. Diskomforta sajūtas parādās diezgan reti, ja tiek ievēroti visi nodarbību instruktoru norādījumi.

Aplūkosim nedaudz sīkāk, ar ko var sastapties spēcīgas organisma attīrīšanās laikā.

Pirmām kārtām jāatzīmē, ka attīrīšanās var izpausties ļoti daudzos dažādos veidos, un katram cilvēkam savādāk. Minēsim tikai tās parādības, ar kurām cilvēki sastopas visbiežāk.

Organismu ļoti nosacīti var sadalīt šādās funkcionālās sistēmās: fizioloģija, nervu sistēma, psihe, prāts un apziņa. Attīrīšanās skar visas organisma sastāvdaļas, un katrai no tām ir savas raksturīgākās izpausmes.

Fizioloģijas un nervu sistēmas attīrīšanās gaitā raksturīgas ir ķermeņa temperatūras izmaiņas – nodarbības laikā var kļūt karsti, sākties svīšana, un tik pat labi var kļūt auksti, pat parādīties drebuļi un zosāda. Ar to var viegli tikt galā, atbilstoši saģērbjoties siltāk vai novelkot lieko apģērbu.

Bieži cilvēki sastopas ar patīkamām siltuma (pat karstuma) sajūtām mugurkaulā. Šīs parādības pavada mugurkaula lokanības un elastības izveidošanos pēc fiziskajiem vingrojumiem, un pēc tā attīrīšanās no sāļiem, toksīniem un citiem sārņiem. Mugurkauls pilnvērtīgāk tiek apgādāts ar asinīm un limfu, pa to brīvāk un vairāk plūst dzīvinošā un dziedējošā “neredzamā” iekšējās dabas enerģija, kas novērš visas problēmas mūsu organismā (slimības un traumu sekas).

Ļoti reti fizioloģijas attīrīšanos no sāļiem un toksīniem var pavadīt sliktas dūšas sajūta. Parasti tas ir saistīts ar iepriekš ilgstošu alkohola vai narkotiku lietošanu, vai spēcīgu zāļu izmantošanu nervu sistēmas, psihes vai hronisku slimību gadījumos. Nodarbību instruktori vienmēr par to brīdina, un šajā gadījumā ir svarīga arī paša cilvēka saprotoša attieksme, ka notiek pozitīvs process, neskatoties uz nepatīkamajām izjūtām. Ļoti ātri un efektīvi ar šīm sajūtām var tikt galā, pašam palīdzot organismam attīrīties – izskalojot kuņģi. Dažu minūšu laikā pēc kuņģa attīrīšanas visas nepatīkamās sajūtas pāriet un cilvēks jūtas vieglāk.

Vēl fizioloģijas līmenī attīrīšanās laikā notiek maņu orgānu pārkārtošanās – var saasināties oža, dzirde, redze.

Nervu sistēmas un psihes attīrīšanās var izpausties emociju veidā. Nodarbību laikā vai pēc tām ikdienā var it kā nepamatoti parādīties neiecietība, dusmas vai pat nomākts vai apātisks noskaņojums. Parasti tās ir īslaicīgas parādības. Reizēm cilvēkiem rodas vēlme izraudāties. Šādos gadījumos nevajag justies neērti un tiek ieteikts šo vēlmi neapspiest (protams, ja ir tāda iespēja un cilvēks nav publiskā vietā). Tāpat ik pa laikam var parādīties vājums vai miegainība – šādi nervu sistēma ziņo, ka tai ir nepieciešama vēl papildus atpūta, lai tiktu galā ar attīrīšanos. Visas šīs parādības ir normālas nervu sistēmas reakcijas uz specifisko slodzi, ko rada attīrīšanās. Ir pietiekami daudz variantu, kā sev palīdzēt – jāpabūt vairāk vienatnē, labāk pie dabas, vēlams izvairīties no steigas, trokšņainas vides, radio un skaļas mūzikas klausīšanās, televizora skatīšanās, mazāk pavadīt laiku tukšās, nesvarīgās sarunās. Nepieciešams likvidēt visus liekos stresus un uzbudinātājus. Ar laiku attīrītā nervu sistēma nostiprinās, cilvēks kļūst spēcīgāks un stabilāks, mazāk pakļaujas stresam ikdienas dzīvē.

Nodarbību kurss ar smieklu terapijas elementu palīdzību māca atbrīvoties no slodzes uz nervu sistēmu un psihi, izmantojot pozitīvas emocijas – smaidu un smieklus. Tas sniedz nepieciešamo pieredzi un iekšējo spēku, lai arī ikdienā viegli reaģētu uz stresa situācijām.

Daudz biežāk priekšplānā izvirzās tieši pretējās emocionālas izpausmes – jautrs, viegls, pacilāts noskaņojums, vēlme smaidīt, pat it kā bez iemesla. Prieks par jebkuriem šķietami nenozīmīgiem notikumiem un sīkumiem. Daudzkārt pieaug enerģiskums, iniciatīva, vēlme darboties un darbības efektivitāte.

Prāta attīrīšanās notiek caur domām un emocijām, it īpaši tas var pastiprināties nodarbību laikā. Var uzjundīt milzīgs domu un emociju daudzums, ar kuru, liekas, nav iespējams tikt galā. Tā ir normāla parādība, kuru nevajag apspiest. Šādos gadījumos vienkārši jānomierinās, jāatbrīvojas, jāļauj tām izlādēties un jāpagaida, kamēr lielais domu apjoms pāriet un prāts nomierinās. Pēc tam var turpināt iesākto.

Jāpiebilst, ka jebkādas nepatīkamas attīrīšanās blakusparādības var tuvināt nullei, ja cilvēks ievēro kursā noteikto ēšanas diētu un visus citus nosacījumus. Savukārt, smēķēšana jūtami pastiprina negatīvās sajūtas.

Galvenais ir saprast, ka visas minētās parādības ir pilnīgi normālas, kaut arī retas, mācību un atveseļošanās procesa sastāvdaļas!

Ja cilvēki, sastopoties ar dažādām attīrīšanās izpausmēm kursu laikā, pareizi izpilda visus instruktoru norādījumus, tad viņi viegli tiek galā ar visām grūtībām.

Vēl jāuzsver, ka organisma attīrīšanās blakusparādību esamība vai neesamība nekādā mērā neliecina par attīrīšanās procesa efektivitāti. Attīrīšanās notiek vienmēr un praktiskās nodarbības palīdz jebkurā gadījumā, arī tad, ja cilvēkam kursa laikā nav nekādu specifisku sajūtu.

Apziņas attīrīšanās, vai, precīzāk, pilnveidošanās un attīstība notiek pateicoties kontaktam ar kursu instruktoriem, kuri ikdienā nodarbojas ar apziņas pilnveidošanās praksi. Apziņas pilnveidošanās ir grūti pamanāma un novērtējama pēc izteiktām ārējām pazīmēm. Galvenais šī procesa rādītājs – pozitīvas izmaiņas visā cilvēka dzīvē kopumā: veselībā, darbā, attiecībās ar cilvēkiem, veiksmē utt. Un galvenais – aizvien pieaugošā laimes sajūta, pēc kuras tiecas ikkatrs.

Attīrīšanās – tas nav mērķis, bet tikai blakus process cilvēka izmainīšanās un pilnveidošanās ceļā. Dziļās relaksācijas kurss ir tikai sagatavojošs posms nākamās apmācību pakāpes nodarbībām – meditācijai un tālākajai garīgajai praksei. Tieši tās ir vērstas uz pašu galveno – cilvēka apziņas attīstību, garīgo pilnveidošanos.

Ja mēs vēlamies uzlabot savu dzīvi, organisms ir jāattīra no visiem uzkrātajiem sārņiem, kurus mēs ikdienā nēsājam sev līdz. Tie rada slimības, dusmas, neiecietību un citas negatīvas izjūtas, kuras mēs, bieži vien, nespējot izturēt šo nastu, izgāžam uz citiem cilvēkiem, arī draugiem un radiniekiem.

Attīroties fiziski un garīgi, kļūstot labāki, mēs palīdzam ne tikai sev, bet arī apkārtējiem cilvēkiem. Labais mūsos kļūst spēcīgs, mēs varam biežāk uzsmaidīt arī grūtās situācijās un mazāk slimojam. Mums kļūst vairāk dzīvesspēka un enerģijas, mēs esam spējīgi uzturēt labas attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem un dzīvē varam izdarīt vairāk laba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Atpakaļ · Nākošā · Iepriekšējā
   
  

Top.LV

 

 

 
Copyright © 2002-2024 Международный центр Путь человека.
Copyright © 2024 K.K.Kukurs