Publikācijas par centru - Nepārvērtiet dzīvi par cīņu ar sienu!
Latviski По русски English
Apmācības skolā
Par skolu
Atsauksmes
Bibliotēka
Kontakti


Cik Jums ir gadu?
Mazāk par 14
14-17
18-21
22-28
29-39
40-55
virs 55
 
(Nobalsot varat vienreiz dienā)
balsošanas rezultāti »


 
 


 

.

«Nepārvērtiet dzīvi par cīņu ar sienu!»

- tādu padomu dod atveseļošanās kursa, kuru apzīmē ar necilu abreviatūru «DzRM», instruktori. «DzRM» nozīmē «Dziļās relaksācijas metode». 

Kas gan to varētu iedomāties, ka aiz šī uzmanību pilnīgi nepiesaistošā, pat ne pārāk labskanīgā nosaukuma slēpjas iespēja. Iespēja gūt otro elpu nogurdinošajā dzīves maratonā; izkļūt no bezizejas situācijām; burtiskā un pārnestā nozīmē nostāties uz kājām, iztaisnot muguru, pasmaidīt un soļot uz priekšu, pat skatoties it kā no augšas uz to, kas vēl pirms nedēļas likās tik bezcerīgs un nomācošs.

Kaut arī «DzRM» metodisti neapgrūtina sevi ar iespaidīga nosaukuma meklēšanu un reklāmas kampaņām, tomēr kursi nav pazuduši starp daudzajām jaunmodīgajām praksēm un jau apmēram 10 gadus palīdz simtiem rīdzinieku, kurus ir mocījušas slimības, nogurums un depresijas. Iespējams, informācija par šo kursu kļūs par laimīgu iespēju arī kādam no mūsu lasītājiem.

Vispirms pārlaposim anketas, kuras dalībnieki aizpilda kursa sākumā un beigās. «Pirms», - parasti ir drūms problēmu uzskaitījums, viegla skepse un piesardzīga cerība. «Pēc» - izbrīns un prieks, reizēm gan vēl ar to pašu uzmanīgo piesardzību: nav viegli noticēt, ka problēma ir atrisinājusies nedēļas laikā un gandrīz tāpat vien, bez zālēm un ķirurģiskas iejaukšanās?!

«Nodarbības ļoti palīdzēja. Visā ķermenī jūtu vieglumu, pārstāja sāpēt krūtis (varbūt tas ir īslaicīgi?)», raksta 45 gadus veca rīdziniece T., kura uz DzRM kursu atnāca ar mastopātiju, kustību traucējumiem un depresiju.

«Pēc kursa mans stāvoklis ievērojami uzlabojās. Ir acīm redzams emocionālais pacēlums, pārliecība par sevi un veselības uzlabošanās. Elpošana vairs nerada ciešanas, ir stabilizējies asinsspiediens... Gribu turpināt nodarbības, jo esmu sapratusi, ka šis man ir vispareizākais ceļš veselības atgūšanai,» - paziņo 63 gadus vecā pensionāre Antoņina R., kuru uz kursu atveda nevis slimību «buķete», bet vesels iesīkstējušu problēmu «herbārijs», t. sk. astmātiskais bronhīts, sirds aritmija un galvaskausa lūzuma sekas.

«... Zibenīgi (pēc vienas nodarbības) pārgāja akūtie simptomi, bet atjaunojās 25 gadus vecie, bet ļoti vieglā stadijā, kuri nākamo nodarbību laikā pakāpeniski pazuda, - un tas ir ļoti svarīgi, jo liecina par īstu atveseļošanos... No visas sirds esmu pateicīga saviem skolotājiem...» - veic kopsavilkumu 47 gadus veca rehabilitācijas ārste N. J., kura DzRM kursu ir izgājusi sev nepierastajā pacientes statusā.

Tamlīdzīgām izteiksmīgām atsauksmēm pievienojot arī savējās (un pietiekoši spilgtas), šo rindiņu autore, protams, ieinteresējās: kādā veidā, pirmajā acumirklī šī vienkāršā kombinācija no teorijas minimuma, vienkāršiem elpošanas un meditatīviem vingrinājumiem un dažām hatha-jogas asanām dod tādu ātru un acīm redzamu efektu?

Uz žurnālistu jautājumiem atbildēja DzRM kursu vadošais instruktors, Rīgas cilvēka garīgās pilnveidošanas centra darbinieks, sertificēts dziednieks Andrejs Bašuns.

- Cik man zināms, Andrej, kā DzRM instruktors Jūs strādājat jau gandrīz desmit gadus. Ar kādām slimībām Jums ir nācies saskarties un tikt galā?

- Ar visādām, ieskaitot onkoloģiskās. Bet vispār, nav jau tik svarīgi, vai konkrētajam cilvēkam ir problēmas ar nierēm vai ir konflikti ar sievas māti, kas vēl nav izvērsušies par atbilstošu slimību, - jebkurā gadījumā, lai tiktu galā ar problēmu, ir jāsāk ar vienu un to pašu - cilvēkam jānonāk harmoniskā kontaktā ar sevi pašu. Tāpēc šo kursu uzdevums ir palīdzēt cilvēkam izveidot šādu kontaktu un gala rezultātā pagriezt cilvēku «dzīves vektora» virzienā, iemācīt sajust un saprast, ko no viņa prasa Esamība. Slimība pēc savas būtības nav ienaidnieks, kurš no stūra uzbrūk nevainīgam garāmgājējam, bet draugs, kurš brīdina par kļūdām, māca pareizi sadalīt iekšējos resursus, mudina uz garīgu izaugsmi.

Kā parasti mēdz būt? Cilvēks gadu desmitiem dzīvo nepārtrauktā (un neattaisnojamā!) iekšējā sasprindzinājumā, kura uzturēšanai tiek tērētas milzīgas organisma enerģētiskās rezerves. Un visbeidzot punktu pieliek pēdējais piliens, piemēram, kaimiņu suns naktī sāk vaukšķēt, - un viss - stress, krīze, slimnīca... Šeit, DzRM kursos, mēs vispirms, izmantojot dziļo relaksāciju, noņemam visu šo uzkrājušos sasprindzinājumu. Rezultātā atbrīvojas milzīga dzīves enerģijas daļa, kura tika tērēta nevajadzīgi. Un uzreiz pati organisma daba - bet viņa ir daudz gudrāka, nekā intelekts! - novirza atbrīvojušos enerģiju tur, kur ir steidzīgi nepieciešams papildināt resursu. Šodien, piemēram, svarīgāk ir «pabarot» slimās nieres, bet rīt sāks restaurēties kāda psihes daļa. Gala rezultātā cilvēks gūst milzīgu atveseļojošu, atjaunojošu impulsu, savādāk sāk strādāt prāts. Visu to sasniegt DzRM kursā palīdz speciāli izvēlētas un saskaņotas tehnikas.

Piemēram, ar dažu jogas elementu palīdzību mēs atjaunojam mugurkaula - cilvēka ķermeņa galvenā enerģētiskā kanāla, caur kuru sadalās visas dzīvībai svarīgās enerģētiskās plūsmas - funkcijas, un tas nodrošina enerģijas pieplūdi slimajam orgānam. Turklāt speciāls vingrojumu komplekss ļauj secīgi izvingrināt praktiski visu ķermeņa gludo muskulatūru, t.i. aknas, kuņģi un citus iekšējos orgānus.

- Bet uz kā rēķina efekts parādās tik neparasti ātri un neatkarīgi no cilvēka iepriekšējās fiziskās sagatavotības, cilvēka vecuma un slimības smaguma?

- Runājot vienkāršoti, svarīgs ir dziļums, kādā katrs treniņa dalībnieks strādā ar savu organismu. Gremdēšanās šajā dziļumā kļūst iespējama, pilnīgi apklustot, ieslīgstot iekšējā klusumā. Parastā dzīvē cilvēkam nav iespējams sasniegt tādu prāta nomierināšanos: šajā mūžīgi mutuļojošajā katlā vienmēr urdās domas, un ievērojiet: lielākoties - neproduktīvas. Bet šeit, DzRM kursā mēs vispirms likvidējam šo mutuļošanu. Kā katalizators šeit darbojas kursa instruktori. Mēs jau daudzus gadus nodarbojamies ar garīgo praksi, meditāciju, protam apklusināt savu intelektu un protam šo stāvokli dot sajust grupas dalībniekiem. Nodarbojoties ar apziņas pilnveidošanas praksi, mēs cilvēkam kļūstam it kā par lielu elektromagnētisko avotu specifiskam starojumam un šī starojuma īpašība - stimulēt cilvēka organisma iekšējās dabas darbību. Tas ir kā mazu magnētu pietuvinot lielam - mazais uzreiz magnetizējas. Skatieties, kas šeit notiek: mugurkauls - galvenais kanāls - atvērts, gatavs enerģijas plūsmai; instruktoru «starojuma» ietekmē kursu dalībniekiem sāk darboties iekšējā organisma daba; un, lūk, daba pa šo sagatavoto kanālu jau bez šķēršļiem sāk plūst un piepildīt visas organisma sistēmas un orgānus. Rezultātā pacients sāk atveseļoties. Protams, šis ir tikai ļoti aptuvens dziedniecības mehānisma atainojums.

- Jūs parādāt cilvēkam sakarību starp slimību un viņa konkrētajām dzīves kļūdām? Lūk, piemēram, raksta - bailes ietekmē sirdi un nieres...

- Tam nav jēgas. Jūs varat iedomāties, cik daudz laika cilvēkam vajadzēs, lai izskaustu katru no problēmām atsevišķi?! Tas ir kā atnākt uz pirti un šodien, lūk, nomazgāt šo pirkstu, bet rīt - lūk, šo ceļgalu... Visas dzīves nepietiks! Labāk mazgāsim visu reizē! Visam ir viens iemesls - nepareiza attieksme pret dzīvi. Kādās konkrētās slimību formās tā izpaužas - tas jau nav būtiski. Tāpēc par mūsu galveno uzdevumu mēs neuzskatām cilvēka atbrīvošanu no viņa šībrīža problēmām. Daudz svarīgāk ir viņu iemācīt kā pie šīm problēmām neatgriezties. Bet tāda apmācība diemžēl interesē tikai nedaudzus. Un redzat, kas sanāk. Tagad ir tik daudz rezultatīvu atveseļošanās sistēmu: Norbekova, Ignatenko, lūk, tagad Jūs iepazināties ar mūsu DzRM - tas viss ļoti labi darbojas, bet cilvēki nāk atkārtoti. Kāpēc? Tāpēc, ka jebkura pati brīnišķīgākā sistēma prasa, lai ar to no-dar-bo-tos! Tas prasa laiku un darbu. Bet šo darbu un laiku no saviem resursiem veltīt ir gatavi tikai nedaudzi. Kaut uz otro - meditatīvo - pakāpi mēs aicinām visus DzRM kursu dalībniekus.

- Var just, ka tas Jūs sarūgtina. Kāpēc? Jo, ja jau vajadzība pēc Jūsu palīdzības nemazinās, Jums vismaz nedraud bezdarbs.

- Bet ne es, ne mani kolēģi negribam pārvērsties par jaunu sāpes noņemošu tableti ar nosaukumu «instruktors»!

Vai var vienreiz izārstēt uz visiem laikiem? Nevar! Var tikai labot cilvēka attieksmi pret dzīvi. Lūk, viņš sitas ar galvu pret sienu. Protams, rodas brūce, sāp. Cilvēks iet pie ārsta, brūci viņam sadziedē. Nu un tad? Viņš atkal iet sisties ar galvu pret to pašu sienu!.. Saprotat? Mūsu uzdevums nav aizvietot medicīnu, kura, tēlaini izsakoties, brīnišķīgi apārstē šīs brūces. Mūsu mērķis - parādīt cilvēkam, kā var sevi izmainīt, lai nepārvērstu savu dzīvi par cīņu ar šo sienu. Nav jēgas teikt: jūsu slimība ir tādēļ, ka jūs sevī nekontrolējat kaut kādus stāvokļus. Ja tā pateiksim - jūs sāksiet tos kontrolēt, bet pēc mēneša nāksiet pie manis: «Andrej, man tagad sāp citā vietā!» Un es Jums teikšu: «Jā, tas ir tāpēc, ka tagad jums priekšplānā ir izvirzījušās, lūk, tādas emocijas». Bet jūs pēc pusgada atkal būsiet klāt: «Palīgā! Tagad sāp, lūk, te!»...Man negribas būt par velkošo ēzeli, kurš palīdz un pēc tam atkal palīdz, - jo cilvēks, kurš saņēmis palīdzību, sajutis šo efektu, vienkārši nāks šurp uzņemt enerģiju, bet man visu dzīvi viņš būs jāvelk. Vai tad tā ir izeja? Tāpēc es netaisos nodarboties ar tādiem skaidrojumiem, jo jāmaina ir pats galvenais. Es saku: vai gribat tikt galā paši, lai katrreiz neskrietu pie manis? Tad mācieties! Mainiet vispārējo jūsu apziņas līmeni. Tāpēc DzRM kurss pirmām kārtām ir ļoti svarīgs kā pirmais kontakts, cilvēka pirmā iepazīšanās ar garīgās pilnveidošanās praksi attīstot apziņu, kas nodrošina stabilus rezultātus.

- Vai Jūsu praksei ir kāds konkrēts nosaukums?

- Protams, kaut arī pie mums tas nav tik populārs, kā, teiksim, tas pats ķīniešu ciguns. Bet, starp citu, šī prakse ir vairāk piemērota mūsu mentalitātei - tā ir Krievijas skolas primoriārās skaņas vai paradentālās tehnikas meditācijas prakse. Īsāk sakot, ir četri skaņu veidi. Pats rupjākais ir tas, ko mēs dzirdam ar ausīm, bet pats smalkākais, dievišķais saucas «para». Tādā veidā, paradentālā meditācija sagatavo tam, lai mēs varētu sadzirdēt, ko mums grib pateikt pati dzīve. Tādai meditācijai ir vajadzīgs īpašs enerģijas veids - skaņas vibrācija jeb mantra, kura tiek ņemta ne no mūsu pasaules, bet no augstākas. Un kā līdzīgs pievelk līdzīgu, šī enerģija - vibrācija tiecas pie tīrāka un augstāka, turp, no kurienes ir ņemta. Bet sev līdzi velk arī cilvēku, kurā viņa ir ielikta. Un tā, ar katru nodarbību cilvēks ar tās palīdzību gan garīgi, gan fiziski kļūst tīrāks un iziet uz neierobežotās enerģijas avotu, uz neierobežoto Dabas potenciālu...

 
 

Arī Jogi Smejas

Vēlies būt laimīgs? Esi laimīgs!

Aiz Klusuma Robežas

Pieci vakari, kuri pārvērtīs dzīvi

Kā kļūt laimīgam

Laime dzīvot

Dodiet iespēju savam ķermenim un dvēselei

Intervija radio "Doma laukums"

Kurš zina - tas atpūšas.

Mainies

Atslābinies - un gūsti baudu

Ja veiksme jums nesmaida


Atpakaļ · Nākošā · Iepriekšējā
   
  

Top.LV

 

 

 
Copyright © 2002-2024 Международный центр Путь человека.
Copyright © 2024 K.K.Kukurs